За трети пореден път благотворителна инициатива Легендарно сърце Цветослав Райчев организира турнир

...
 За трети пореден път благотворителна инициатива Легендарно сърце Цветослав Райчев организира турнир
Коментари Харесай

В Кюстендил проведоха благотворителен Коледен турнир по футбол

 За трети следващ път благотворителна самодейност " Легендарно сърце Цветослав Райчев "  организира турнир по футбол за дребни и огромни в Кюстендил. Общо 12 тима се включиха в Коледното събитие, целта на което е да бъдат набрани средства за пазаруване на мобилен дефибрилатор, който да е обществено наличен.

" Мачовете през вчерашния ден се играха до късно вечерта, през днешния ден продължаваме с четвъртфиналите, полуфиналите и финалите. Вчера набрахме към 2000 лв., надяваме се през днешния ден - от доброволни дарения и от продажби на тениски, да съберем сумата, нужна за дефибрилатора ", описа пред Българска телеграфна агенция един от уредниците на коледния шампионат - Калоян Кочов.

Мисията на фондацията е да увеличи публичната информираност за неочакваното прекъсване на сърдечна активност при младежите в България на възраст сред 19-35 години. По време на самодейностите си фондацията показва здравословния метод на живот, освободен от сърдечни болести.

Първата самодейност на " Легендарно сърце Цветослав Райчев "  в Кюстендил беше през 2019 година, само че поради коронавирус пандемията събитията не можаха да се случат през идващите две години. През 2022 година тя провежда шампионат по стрийт баскетбол, а с набраните средства от спортното събитие бяха актуализирани счупените баскетболни структури в едно от локалните учебни заведения, чийто двор събира доста спортисти от града.

" Искаме да кажем на колкото може повече хора за сърдечно-съдовите болести и сърдечния арест. Никой не е застрахован - нито младежите, нито интензивно спортуващите. Много значими са профилактичните прегледи и хората би трябвало да знаят това. Нашата цел, с пазаруването на дефибрилатора е да повишим възможностите за живот, при положение на потребност ", описа Калоян Кочов. Той уточни, че дефибрилатора може да се употребява и от хора, които нямат здравно обучение.

" Хората ни питат за какво го прави, само че виждам, че схващат идеята ни. Вчера и през днешния ден известието ни доближи до доста хора ", добави още Кочов.

Той описа, че концепцията на фондацията като цяло е да усъвършенства здравната и спортната инфраструктура на локално равнище. " Ако се разрастнем - и на национално ", добави младежът и уточни, че фондацията се нуждае от повече доброволци, с цел да разшири активността си.

Организацията организира благотворителни спортни събития, които сплотяват деца, младежи и техните фамилии. Тя носи името на непосредствен и другар на създателите, умрял от ненадейно прекъсване на сърцето.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР